Очакват ни 4 страхотни музикални дни -  фестивалът A to

...
Очакват ни 4 страхотни музикални дни -  фестивалът A to
Коментари Харесай

От днес София е A to JazZ - да преживеем заедно магията

Очакват ни 4 страхотни музикални дни -  фестивалът A to JazZ стартира през днешния ден в София. До 9 юли на сцената в Южен парк 2 ще се изявят над 30 международни и български реализатори. Фестивалният парк открива арт зона, съоръжения, изложения, богата стрийт селекция и съпътстващи интензивности за дребни и огромни. 

Програмата стартира днес с първия шоукейс концерт, който ще показа живописен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България. 

Една от звездите на фестивала е Билал , който ще се излезе на сцената на следващия ден, 7 юли . Той работи с реализатори като Доктор Дре, Джей Зи и Бионсе, а през 2016 година получава премия " Грами " за песента These Walls, която основава дружно с Кендрик Ламар. 

Не пропускайте и Джудит Хил , друго голямо име, която ще забележим на 8 юли . Тя е работила с реализатори като Майкъл Джексън, Елтън Джон, Спайк Лий, Принс и Джон Леджънд. Хил също е притежател на " Грами " за музиката към кино лентата 20 Feet from Stardom.  

Лакиша Бенджамин е третата огромна звезда тази година - един от най-нашумелите актьори сега. Тя смесва обичаен джаз с хип-хоп и соул, а през годините е свирила със Стиви Уондър, Алиша Кийс, The Roots, Рашид Али, Крисчън Макбрайд и Грегъри Потър. Тя ще излезе на сцената на фестивала на 9 юли, с цел да показа четвъртия си албум Phoenix.

Гостуват и младите виртуози на китара и саксофон в лицето на Матео Манкузо и Никола Банков.

Сред българските реализатори на тази година ще бъдат Петя Станчева, Clavexperience, Криста, Bobo & the Gang и други. Акцентът върху актуалното потомство музиканти продължава задачата на A to JazZ да пречупи стигмата за джаза, доказвайки, че той вълнува редица генерации не по-малко от всички останали стилове, допълват уредниците.  

По покана на A to JazZ у нас идват повече от 50 интернационалните специалисти, фестивални шефове, букъри, уредници, публицисти и трейнъри, които ще обединят старания за професионалната реализация на актьори и построяването на фестивални модели от ново потомство, а най-голямата телевизия за театрални изкуства в света - Мezzo, още веднъж е сътрудник на фестивала. 
Петър Димитров, създателят на A to JazZ: Вземете обичаните си другари и елате да преживеем дружно магията!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР